Opintokirjoitelman käsittely tekstinkäsittelyohjelmalla

Tässä osiossa neuvotaan muutama hyödyllinen temppu tekstinkäsittelyohjelmalla tehtäväksi erityisesti tutkielmien ja opintokirjoitelmien kanssa. (Tämä osio on jossain määrin vanhentunut koska Wordin uudemmat versiot ovat eri näköisiä, mutta samat toiminnot niistä löytyvät edelleen. Lisäksi proseminaareissa ja isommissa opinnäytetöissä käytettävä tiedekunnan opinnäytetyön mallipohja ratkaisee joitakin tässä käsiteltyjä asioita.)

Teknisiä ohjeita proseminaarin yms. kirjoitelman tekoon

Seuraavat ohjeet on sovitettu erityisesti MsWord 2003 -tekstinkäsittelyohjelmalle, mutta niitä voi soveltaa myös muiden vastaavien välineiden kanssa. (Erityisen suositeltavia vaihtoehtoja on ilmaisen OpenOffice.org -ohjelmiston Writer: ks. http://fi.openoffice.org/ ja LibreOfficen vastaava: https://fi.libreoffice.org/ tai esim. verkossa selaimella käytettävä Google Docs.)

Tarkempia yleisiä ohjeita Wordin käyttöön löytyy esim. tietohallinnon kautta e-oppikirjoista ks. http://www.oulu.fi/th/node/16367.

Lähettäkää minulle kysymyksiä, mikäli ohjeet eivät toimi, tai niiden kanssa herää ongelmia, niin yritän tarkentaa niitä. Lähettäkää myös viestiä, jos mieleenne tulee jotain, mitä olisi hyvä lisätä näihin ohjeisiin. Kaikkea ja kovin tarkkaan tänne ei voi laittaa, koska ohjelmissa sekä eri versioissa on erilaisia toimintoja ja jokaisen täytyy kuitenkin opiskella oman ohjelmansa käyttöä. Ohjelman ohjeita kannattaa tutkiskella ja kokeilla eri toimintoja, mitä niistä tapahtuu.