Opintokirjoitelman käsittely tekstinkäsittelyohjelmalla

Tässä osiossa neuvotaan muutama hyödyllinen temppu tekstinkäsittelyohjelmalla tehtäväksi opintokirjoitelmien kanssa. Osio on kuitenkin jossain määrin vanhentunut, koska Wordin uudemmat versiot ovat eri näköisiä, vaikka samat toiminnot niistä löytyvät edelleen. 

Uutta! Voit käyttää Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan opinnäytetyön asiakirjamallin Word-pohjaa keskilaajoissa tai laajoissa kirjoitelmissa (ilman tiivistelmäsivuja) ja opinnäytetöissä (tiivistelmäsivujen kera):

Teknisiä ohjeita opintokirjoitelman tekoon

Seuraavat ohjeet on sovitettu erityisesti MsWord 2003-tekstinkäsittelyohjelmalle, mutta niitä voi soveltaa myös muiden vastaavien välineiden kanssa. Suositeltavia vaihtoehtoja ovat ilmaisen OpenOffice.org -ohjelmiston Writer (ks. https://www.openoffice.org/fi/) ja LibreOfficen vastaava (ks. https://fi.libreoffice.org/).

Kovin tarkkoja ohjeita tänne ei voi laittaa, koska ohjelmissa sekä niiden eri versioissa on erilaisia toimintoja ja jokaisen täytyy kuitenkin opiskella oman ohjelmansa käyttöä. Ohjelman ohjeita kannattaa tutkiskella ja kokeilla eri toimintoja, mitä niistä tapahtuu.